Luister iedere vrijdag van 15.00 tot 16.00 naar De Kunst op Salto StadsFM

Remy Jungerman, Dafne Holtland & Sahand Sahebdivani

Remy Jungerman

Beeldend kunstenaar Rémy Jungerman, inmiddels een gevestigd kunstenaar hier in Nederland, maar geboren in Moengo, Suriname, is even terug uit New York waar hij de laatste tijd veel aan het werk is. Jungerman laat zaterdag 9 september in zijn solo tentoonstelling genaamd, “In Transit”, broedplaats 38CC in Delft, werk zien van de afgelopen tien jaar met enkele verrassingswerken die hij maakte in New York. Zijn werk is in Binnen en Buitenland te bewonderen en bij de eerste aanblik denk je direct aan De Stijl. Zo sterk refereert het werk van Remy aan deze kunststroming uit het begin van de 20ste eeuw. Maar het zou echter te simplistisch zijn om te denken dat zijn werk daarover gaat. Nee, Rémy zijn werk gaat verder. Hoe? Dat hoor je straks aan tafel.

Dafne Holtland

Als je lekker wil gluren bij de buren, moet je dit weekend naar oud west want, “Het productie bureau Theater in huis”, organiseert voor de 12de keer dit weekend Het Wilhelmina Huiskamerfestival 2017, met kleinkunst, cabaret, stand-up comedy en muziek. Zo’n 25 huiskamers zijn 30 minuten lang heel even omgetoverd tot mini theaters. Eén van de artiesten die te zien is tussen de keukentafel en de bank is zangeres Dafne Holtland. Vandaag zit ze bij mij aan tafel om het fijne te vertellen over dit hele gebeuren en gaat ze natuurlijk niet weg zonder live optreden bij De Kunst!

Sahand Sahebdivani

Meerdere malen schoof hij bij mij aan, verhalen verteller Sahand Sahebdivani. Inmiddels is hij een autoriteit op het gebied van storytelling en oprichter van cultureel centrum Mezrab. Zodra ik zijn naam lees en hij weer nieuwe dingen maakt, ben ik er als de kippen bij. Over 1,5 week is hij te zien in zijn eigen voorstelling: My Father Held a Gun, met o.a Raphael Rodan en meerdere top muzikanten. Te zien in Nowhere tijdens het Fringe Festival.

Luister vrijdag 1 september van 15.00 tot 16.00 uur naar De Kunst online via Salto StadsFM of via ether 103.3 / kabel 106.8!

Volgende Post

Vorige Post

Laat een reactie achter

© 2020 De Kunst

Thema door Anders Norén