Luister iedere vrijdag van 15.00 tot 16.00 naar De Kunst op Salto StadsFM

We have a Dream, KAUW & Read My World

We Have a Dream

We Have a Dream is de tentoonstelling over drie wereldberoemde personen, die grote invloed hadden op de geschiedenis van de twintigste eeuw: Mahatma Gandhi, Martin Luther King en Nelson Mandela. Niet alleen hebben ze een bepalende rol gespeeld in de vrijheids- en emancipatiebewegingen in India, de Verenigde Staten en Zuid-Afrika. Maar door hun moed, onverzettelijkheid en humaniteit gelden zij ook vandaag nog als voorbeelden voor de hele mensheid.
Hoe maakten zij het verschil? En waarom inspireren zij nu nog steeds? Dat komt Vincent Boele, conservator van deze tentoonstelling in de Nieuwe kerk, straks vertellen in De Kunst.

We Have a Dream is te zien t/m 4 februari 2018 in de Nieuwe Kerk Amsterdam.

KAUW

Even voorstellen voor wie dit trio – dat alweer 4 jaar onderweg is – uit Amsterdam nog niet kent; Boye Ingwersen (toetsen), Zubi Onwuka (bas) en Dali Hermes (drums). Ze transformeerden van een funk/rock band naar een live house music band. Ze zijn hun smaak steeds verder aan het ontwikkelen en nu a niet meer weg te denken uit het circuit! Ik ben benieuwd naar alle ontwikkelingen! Maak kennis en luister naar deze gasten, die zijn geboren voor de muziek.

Read My World Festival

Read My World is het internationale literatuurfestival dat voor de vijfde keer wordt gevierd! De concentratie ligt op de literatuur in al haar verschijningsvormen, uit regio’s in de wereld waar zich grote maatschappelijke veranderingen voltrekken. Het zijn plekken die we vooral kennen uit krantenkoppen en journaalflitsen.
Read My World daagt Nederlandse en internationale auteurs uit het grensgebied van de literatuur met de (onderzoeks-) journalistiek op te zoeken. Ook dit jaar weer een bijzondere lijst aan, curatoren, schrijvers, dichters en vele andere creatieve denkers. Met mede-oprichter Willemijn Lamp, scroll ik door het programma en als kers op de taart zal Spoken Word artiest Dean Bowen, van zich laten horen.

Read My World is te zien op 12, 13 en 14 oktober in de Tolhuistuin in Amsterdam, zie www.readmyworld.nl

Luister vrijdag 22 september van 15.00 tot 16.00 uur naar De Kunst online via Salto StadsFM of via ether 103.3 / kabel 106.8!

Volgende Post

Vorige Post

Laat een reactie achter

© 2019 De Kunst

Thema door Anders Norén