Luister iedere vrijdag van 15.00 tot 16.00 naar De Kunst op Salto StadsFM

James Oesi, Gorilla & Emmelie Zipson

JAMES OESI, CONTRABASSIST

James Oesi verruilt in 2005 Johannesburg voor Moskou om contrabas te gaan studeren aan het Moskou State Tchaikovsky Conservatoire. Dat heeft goed uitgepakt, want na vele opleidingen te hebben gevolgd bij verschillende meesters en muziekdocenten aan diverse conservatoria is James uitgegroeid tot een unieke solist op contrabas in de moderne en klassieke muziekwereld.

Oesi onderscheidt zich zowel in het toepassen van zijn instrument, die hij inzet als solo instrument, maar ook in zijn muziekstijl en performance laat hij alles horen en zien wat de standaard overstijgt.

Vanmiddag bij De Kunst een update van hoe het gaat met de hardwerkende en veelal reizende James. Met als kers op de taart twee uitgekozen muziekstukken van James die hij live in de studio gaat spelen.

Al speelt hij bij ons in de studio maar enkele minuten, James zijn optredens zijn weergaloos! Mis dus niets vanaf 15.00 uur!

Gorilla

Alleen de naam GORILLA is al een schot in de roos. Tijd voor een uitgebreid interview. Het designerscollectief, bestaande uit Designpolitie, Lesley Moore and Herman van Bostelen, is met zijn simpele maar sprekende designs altijd on topic en to the point. Iconische commentaren op Trump, Wilders, Merkel, Erdogan en talloze andere wereldleiders die op ons netvlies staan gebeiteld, komen voorbij. De grafische beelden worden onder andere gepubliceerd in de Volkskrant en de Groene Amsterdammer.
Nu is het tijd voor een feestje, want Gorilla viert elf jaar beeldcolumns met een selectie van de honderd beste, verzameld in het boek Gorilla for President.

Dit feestje wordt gevierd in Pakhuis de Zwijger om 17.00 uur vandaag. Entree is gratis, maar meld je wel even aan.

https://dezwijger.nl/programma/11-jaar-gorilla-in-100-beeldcolumns

Emmelie Zipson

Eens in de zoveel tijd moet je wat nieuws doen, dit keer een Follow Up van een kunstenaar en dat doe ik vandaag met actrice & zangeres Emmelie Zipson. Emmelie heeft net het grootste gedeelte van haar inmiddels vijfde solo-programma achter de rug, genaamd: Verkeerd Verbonden. Maar er staat nog een speciaal optreden op 10 december. Straks horen we hoe het met Emmelie gaat, wat ze allemaal uitspookt en hoe ze omgaat met alle aandacht gericht op haar voorstelling.

Kun je niet tot vanmiddag wachten; check dan hier alvast haar site: http://www.zipson.nl/

En wil je alvast reserveren voor de 10de dan kan dat hier: https://www.hermanvanveenartscenter.com/product.php?id=593

Luister vrijdag 3 november van 15.00 tot 16.00 uur naar De Kunst online via Salto StadsFM of via ether 103.3 / kabel 106.8!

Volgende Post

Vorige Post

Laat een reactie achter

© 2019 De Kunst

Thema door Anders Norén