Luister iedere vrijdag van 15.00 tot 16.00 naar De Kunst op Salto StadsFM

Giel van der Laan, Magda Mendes & Ahmad Joudeh

Muzikant Giel van der Laan

De Haarlemse muzikant Giel van der Laan (artiestennaam LAHN), beschrijft zichzelf als iemand die zoveel mogelijk veelzijdig wil zijn. Het gaat hier om zowel zijn eigen muziek, genres en diverse instrumenten. Giel speelde in verschillende bands, maar besloot een aantal jaar geleden zich meer te richten op het componeren en studiotechniek.

Toch kruipt bloed waar het niet gaan kan en als muzikant is er voor Giel maar één ding wat écht telt en dat is anderen raken met zijn muziek. De Kunst wil alles weten over Giel en zijn muziek. Dit belooft een feest, dus mis niks, vanaf 15.00 uur.

Magda Mendes, OLIVEIRAS

Ik heb haar nog niet zolang geleden ontdekt. Ik hoorde haar stem tal van prachtige Fado’s zingen en was compleet verkocht! De Portugese Magda Mendes, schrijft liedjes die stem geven aan nog niet eerder vertelde verhalen. Haar 3de album genaamd ‘Oliveiras’ is vernoemd naar haar vader, die dezelfde wortels lijkt te hebben als de olijfboom uit zijn geboortestreek.

Magda wordt vergezeld door de gitarist en componist Ward Veenstra, die je op dit album kennis laat maken met verschillende Portugese snaarinstrumenten en percussionist Udo Demandt, waardoor de reis compleet wordt.

Vandaag komt Ward ons bijpraten in De Kunst en uiteraard maak ik je deelgenoot van deze fantastische klanken! Donderdag 16 november staat ze in het Concertgebouw in Amsterdam! Gaan!
www.magdamendes.com

SYRIAN – The Art by Ahmad Joudeh & Shaza Hayek, Platform DEBUT

“I want to show THE ART of Syria, not the war.” Het zijn de woorden van de Syrische Ahmad Joudeh. Internationaal bekend geworden door zijn gebruik van dans als protest tegen de oorlog in Syrië. Zijn passie bracht hem naar het Nederlands Nationaal Ballet in Amsterdam waar hij momenteel danst. Ik ben bijzonder vereerd hem vanmiddag in De Kunst te mogen ontvangen, waar we het gaan hebben over wie hij is als danser en zijn ‘work in progress’ voorstelling voor het nieuwe platform, genaamd ‘DEBUT’, dat hij samen verzorgt met zangeres Shaza Hayek (in 2015 gevlucht vanuit Damascus).

Deze voorstelling past perfect in het denkbeeld van Platform Debut, gevestigd in het voormalig Soeterijn van het Tropentheater.
De locatie is door DEBUT omgedoopt tot een soevereine plek waar performers, kunstenaars, muzikanten, curatoren, denkers en doeners de komende zes weken zullen debuteren. DEBUT is zowel een makers als een publieksplek. Een cross cultureel platform dat door co-creatie en zelfvoorzienende ondersteuning, projecten en performers verbindt met engagement en verrassing. Waarden als samenwerking, acceptatie, communicatie, gelijkheid, de nieuwe wereld en autonomie staan daarbij voorop. DEBUT staat dan ook voor: DARE. EVOLVE. BELIEVE. UNITE. TRIBE.

Vanavond de aftrap in het Tropentheater. Wil je bijzijn toch?
Work in Progress Showcase and Q&A
Tijd: 20:30 – 22:00
Tickets vvk €6,00 / deur; €7,50

Nog meer weten?
Dan gewoon even meeluisteren, tune in om 15.45 uur, SALTO Stads FM

Project van Ahmad doneren?
Dat kan: http://whydonate.nl/dance-or-die-donation/profile/
Facebook event: https://www.facebook.com/events/147604849314002/

Luister vrijdag 10 november van 15.00 tot 16.00 uur naar De Kunst online via Salto StadsFM of via ether 103.3 / kabel 106.8!

Volgende Post

Vorige Post

Laat een reactie achter

© 2019 De Kunst

Thema door Anders Norén