Luister iedere vrijdag van 15.00 tot 16.00 naar De Kunst op Salto StadsFM

Celine Cairo & Thomas Vroege

Celine Cairo, Album debut Free Fall

De carrière van de Nederlandse zangeres Celine Cairo begon in 2010 met een klapper: naar aanleiding van haar eerste ep, werd ze uitgenodigd om op te treden in Carnegie Hall in New York. Het succes bleef haar toelachen, want voor haar tweede ep Follow (2013) wist ze de Britse singer-songwriter Fink als producer te strikken. Inmiddels is het tijd voor de volgende stap: haar debuutalbum Free Fall, waarop Celine een nieuwe, weidse popsound laat horen! Ze was op zoek naar een nieuw geluid en wilde zichzelf refreshen. Celine ging naar Ijsland en kwam terug met prachtige nummers en een lading goede energie.
Vanmiddag live in De Kunst, een aantal nummers van haar debuutalbum; Free Fall en al haar reisverhalen.

Wil jij naar één van haar concerten binnenkort, kijk dan even op: www.celinecairo.com

Thomas Vroege, A Stranger came to town

De documentaire; A Stranger came to town van Filmmaker Thomas Vroege is geselecteerd voor IDFA 2017. Niet zo gek, want Thomas heeft meerdere Awards gewonnen voor eerder gemaakt werk.
A Stanger came to town gaat over de complexe werkelijkheid die niet kan worden gereduceerd tot een simpele kwestie van goed tegen kwaad, zeker niet wat de oorlog in Syrië betreft. Interviews met vier inwoners van Aleppo staan centraal in dit cinematografische essay over de chaos in het land. Beelden van de verwoeste stad zijn van een grauwe waas voorzien, alsof zelfs op de lens het stof van al die kapot gebombardeerde gebouwen zit, en worden ondersteund door een klaagzang van treurende vrouwenstemmen. De geïnterviewden vertellen over de eerste grote demonstratie in 2012, hoe het rebellenleger vorm kreeg en hoe knokploegen van het regime hen martelden. Vervolgens praten ze over hun vlucht naar het Westen, terwijl vervreemdende infraroodbeelden stromen mensen laten zien. De enige van hen die in Aleppo achterbleef, zag het conflict vanuit zijn appartement ontstaan en is kritisch over de aanvankelijk door veel westerse media gevierde rebellen.

De documentaire is geproduceerd door film & productiebedrijf Halal, gevestigd in Amsterdam.

Straks een uitgebreid interview met Thomas over zijn onderwerp, manier van filmen en het verhaal dat verteld moet worden.

Luister vrijdag 17 november van 15.00 tot 16.00 uur naar De Kunst online via Salto StadsFM of via ether 103.3 / kabel 106.8!

Volgende Post

Vorige Post

Laat een reactie achter

© 2019 De Kunst

Thema door Anders Norén