Luister iedere vrijdag van 15.00 tot 16.00 naar De Kunst op Salto StadsFM

Raymi Sambo, Valentina Lacmanovic & Mirjam Kooiman

Raymi Sambo
theatervoorstelling F*ck the police

Raymi Sambo, acteur, regisseur en artistiek leider – bij theatergroep VIG – staat voor de negende keer op de planken met een voorstelling die haar wortels vindt in de Nederlandse interculturele samenleving.

Maak kennis met: F*ck the police, een voorstelling die gaat over keuzes maken en over hoe de etnische jeugd zich steeds minder veilig voelt, omdat ze constant door de politie worden aangehouden op basis van hun uiterlijk. Veel jongeren, maar ook ouderen, komen dit probleem tegen, dus tijd voor Raymi Sambo om dit in woord en beeld om te zetten.

De voorstelling die in de Theaterkrant maar liefst vier sterren kreeg, zorgde vooraf voor veel reuring. Is dit een voorstelling tegen de politie? Het antwoord is; nee.

Twee broers komen tegenover elkaar te staan in een onverwachte situatie, de één activist en de ander politieagent. In het stuk wordt ruimte gelaten voor vrije interpretatie door het continu belichten vanuit verschillende perspectieven. Gaat het hier over niet goed naar elkaar luisteren? Of niet goed naar elkaar willen luisteren? Misverstand op misverstand? Stel jezelf die vragen nadat je deze heldere en gedurfde voorstelling hebt gezien.

Meer informatie over deze voorstelling op http://www.raymisambo.nl/voorstellingen/fck-the-police-2017-2018/

Valentina Lacmanovic
Spiraal – performance

De Kroatische performer artist Valentina Lacmanović is inmiddels alweer tien jaar in Nederland. Zij volgde verschillende studies in het buitenland, waaronder drama aan de prestigieuze Franse National Academy of Dramatic Arts (CNSAD) in Parijs.

Haar performance-, foto- en videowerk zijn alle gebaseerd op wetenschappelijke en antropologische onderzoeken naar rituelen, trance-achtige bewegingen en herhaling.

Zaterdagavond 25 november staat Valentina met haar performance Spiraal op de planken van het nieuwe interculturele platform genaamd DEBUT, gevestigd in het Tropentheater, Amsterdam.

Spiraal creëert een transformerende ervaring d.m.v. herhalende beweging en onderdompeling. Het belooft een bijzonder gebeuren te worden met na afloop een lezing en een Q&A met Valentina, dus wees er snel bij als je nog een ticket wil bemachtigen.

Check: https://www.facebook.com/events/376183912811998/

FOAM, Romain Mader
The Following is a True Story

Curator Mirjam Kooiman maakte de tentoonstelling The Following is a True Story van de jonge kunstenaar Romain Mader, die internationaal doorbrak toen zijn werk te zien was in de groepstentoonstelling Performing for the Camera in Tate Modern, Londen in 2016.

Mader won de Foam Paul Huf Award voor zijn serie Ekaterina, een zoektocht naar een bruid in een denkbeeldige stad in Oekraïne. Deze serie is onderdeel van de tentoonstelling, die bestaat uit een reeks projecten die tezamen een verhaallijn vormen over een naïeve jongeman op zoek naar geluk.

Romain Mader speelt met de spanning tussen realiteit en fictie. Zijn werk valt op vanwege de humor en ironie waarmee hij serieuze onderwerpen aansnijdt: eenzaamheid, liefde, exploitatie en het vrouwelijk lichaam. Onder de ogenschijnlijke oppervlakkigheid schuilt een sterke gelaagdheid: iedere laag in zijn werk onthult een nieuwe mogelijkheid tot interpretatie.

Luister straks mee en ontdek welke rol ironie vandaag de dag speelt in de wereld van de kunst.

Check hier de site: https://www.foam.org/

Luister vrijdag 24 november van 15.00 tot 16.00 uur naar De Kunst online via Salto StadsFM of via ether 103.3 / kabel 106.8!

Volgende Post

Vorige Post

Laat een reactie achter

© 2019 De Kunst

Thema door Anders Norén