Luister iedere vrijdag van 15.00 tot 16.00 naar De Kunst op Salto StadsFM

Ntjam Rosie & Nedda Sou

Ntjam Rosie, BREAKING CYCLES

Het was tijd voor verandering, aldus Rosie. Ze wilde zichzelf uitdagen en een nieuw artistiek level nastreven. En dus verliet ze vertrouwde creatieve paden en dwong ze zichzelf tot een andere manier van songwriting. De nummers op ‘Breaking Cycles’ bevatten nog steeds de herkenbare Ntjam Rosie ingrediënten, maar zijn dit keer geschreven vanuit de groove. Hierbij liet ze zich inspireren door de jaren ‘90 r&b (Janet Jackson, Erykah Badu, Aaliyah), de jaren ’80 soul van de Zuid-Afrikaanse Letta Mbulu en ook door de sound van hedendaagse alternative r&b (Kelela, Nao, Daniel Ceasar).

Rosie wil met haar muziek prikkelen: “Ik hoop dat mijn liedjes mensen moed en inspiratie geven. Je kan alles overwinnen, elke moeilijke situatie doorbreken. Maar vergeet niet, soms moet je er keihard voor werken (‘Put in the work’). Stel jezelf doelen, maar geniet van de reis.”

En wat voor een reis! Breaking Cycles’ is het vijfde studioalbum van Ntjam Rosie. En daarbij gaat ook deze maand haar eerste eigen theaterproductie ‘Breaking Beats’ van start, een multidisciplinaire voorstelling met haar persoonlijke verhaal als leidraad.
Genoeg om over te praten straks met Rosie, maar dit wordt vooral genieten van haar ongelooflijk geweldige stem!

Meer info, check http://ntjamrosie.com/
En hier de theatertour in Amsterdam

Nedda Sou, JA HÈ?

We zeggen allemaal wel eens iets om erbij te horen. Toch is het fijn om te weten hoe je het zelf ziet én hoe je dat kunt overbrengen op de ander. Geboeid door de bijzonder openhartige verhalen van haar ‘kids’ bedacht choreograaf en performing artist Nedda Sou de jeugdvoorstelling ‘JA HÈ?’ Een urban dance jeugdvoorstelling over kracht, groei en zelfstandigheid in de vorm van urban dance en spoken word.

De voorstelling staat dichtbij Nedda’s eigen ervaringen. Ooit stelde zij zichzelf ook de vraag; wat wil ik nou écht? Al snel vond Nedda haar weg in de wereldtop van Urban Dance en danste ze theatervoorstellingen en commerciële shows voor onder andere MTV, Foot Locker en Nike. Nu als theatermaakster werkt ze onder begeleiding van RIGHTABOUTNOW INC, in samenwerking met Summer Dance Forever en het Korzo Theater.
Tijd voor een interview want ‘Ja HÈ’, wat zegt dat eigenlijk? Dat je het ermee eens bent? Dat je het zeker weet? Of dat je niet durft te zeggen wat je eigenlijk écht denkt? Straks de antwoorden… Luister dus mee!

Tickets voor de première zondag 10 december: http://www.compagnietheater.nl/

Luister vrijdag 8 december van 15.00 tot 16.00 uur naar De Kunst online via Salto StadsFM of via ether 103.3 / kabel 106.8!

Volgende Post

Vorige Post

Laat een reactie achter

© 2019 De Kunst

Thema door Anders Norén