Luister iedere vrijdag van 15.00 tot 16.00 naar De Kunst op Salto StadsFM

Denise Janzée & Jan van Tienen

Denise Janzée, My Name is Nobody

De documentaire ‘My Name is Nobody’ van regisseur Denise Janzée is vanaf 18 januari in de filmtheaters te zien en op Picl. Haar documentaire waarin het gaat over roem is vooral een vorm van zelfbevestiging, bevestiging van ons, gewone schepselen. Door het benadrukken van bewonderenswaardige vaardigheden aan een zanger, voetballer, of gewoon de jeugd en schoonheid van een tv-ster, hopen we dat die ook op ons afstralen. We maken het leven van een ander in onze fantasie geweldig zodat wij het ook worden. Maar daarvoor is het nodig dat sterren zich houden aan het beeld dat wij hen zo genereus geschonken hebben, aldus Denise.

Ergens in een restaurantje in Rome hangt een vergeelde klassenfoto aan de wand. Er zijn duizenden van dit soort foto’s gemaakt, maar deze is bijzonder. Twee van deze jongetjes zouden later namelijk heel beroemd worden: regisseur Sergio Leone en componist Ennio Morricone. Maar wie is dat jongetje dat toevallig tussen hen in staat? Die al zijn leven lang in de schaduw bestaat van deze twee iconen? Voor één keer staat deze John Doe in de spotlight in een zoektocht die ons voert langs het Italie met zijn markante inwoners, pleintjes en kerken én de Italiaanse cinema. Hoe is het om letterlijk naast de roem te staan?

Ik ben ontzettend benieuwd naar het proces achter deze indrukwekkende documentaire. Vanaf 15.00 uur, hoor je wat Denise bewoog om deze docu te maken.

Benieuwd geworden? Bekijk de trailer op https://vimeo.com/239408900

Jan van Tienen, Het Andere Verhaal Leesfestival

Even hoor! Hier moet je écht bij zijn: Het Andere Verhaal Leesfestival in het schitterende Cinetol, Amsterdam. Is het lezen van papier nog populair? Jawel hoor, en daarom moet er een ode gebracht worden aan niet alleen, de schrijvers en het boek, maar de verhalen rondom de wereld van het boek vinden organisators van het festival Jan van Tienen (Literature curator, schrijver en journalist), Henk Bovekerk en Lisa Weeda en Cinetol.

Iedereen uit en rondom Amsterdam wordt uitgenodigd om zaterdag 12 januari langs te komen in de speciaal ingerichte ruimte in Cinetol om in rust en met literaire medestanders gewoon eens heerlijk een boek tot je te nemen. ’s Avonds is er feest met muziek van de Spectacle Brothers en Herman van den Muijsenberg.

Wil je weer eens terug naar het ultieme voorleesgevoel, dan kan dat ook. Verschillende favoriete schrijvers lezen voor uit hun favoriete boek. Ik praat met Jan van Tienen over wat hemzelf beweegt in de literaire wereld en wat lezen en schrijven hem heeft gebracht. Welk boek neem Jan zelf mee naar de studio? Luister mee, want vanaf 15.30 uur, hangen we in de lucht.

Zaterdag 13 januari 2017 12.00 – 00.00
Cinetol, Tolstraat 182.
Entree: overdag gratis, na 20:00 € 5,-

Luister vrijdag 12 januari van 15.00 tot 16.00 uur naar De Kunst online via Salto StadsFM of via ether 103.3 / kabel 106.8!

Volgende Post

Vorige Post

Laat een reactie achter

© 2019 De Kunst

Thema door Anders Norén