Luister iedere vrijdag van 15.00 tot 16.00 naar De Kunst op Salto StadsFM

Sound of Europe & Other Futures

Sound of Europe

Ik hoor je denken; “Weer een muziekfestival?” Ja, en wel in Breda!
Wat onderscheidt het ene festival nou precies van het andere? Dat vraag ik uiteraard mijn gasten vanmiddag. Wel verklap ik alvast dat tijdens Sound of Europe verschillende stijlen worden vermengd: electronica met vibrafoon of piano, klassieke muziek met pop en alles wat er tussen zit. Daarbij ligt de focus op de muzikale ontwikkelingen, aldus Frank van der Kooij, één van de initiatiefnemers en programmeur van het festival.

Speciaal voor deze eerste editie van Sound of Europe worden musici ingevlogen vanuit Noorwegen, Luxemburg, Nederland, Polen en Frankrijk en wordt een muzikale diepgang geserveerd.

Op zaterdag 3 en zondag 4 februari staat dit festival in het Chassé theater van Breda. Nieuwsgierig? Tune dan sowieso in vanaf 15.00 uur en spiek alvast om te kijken wie en wat er allemaal op de planning staat op www.sound-of-europe.nl

Other Futures, het eerste niet-westerse science fiction festival ter wereld

Van vrijdag 2 t/m zondag 4 februari staan de Melkweg en Sugarfactory volledig in het teken van science fiction. Tijdens dit tweedaagse festival komt werk van niet-westerse makers en denkers over de toekomst aan bod in de vorm van films, anime & manga, literatuur, beeldende kunst, muziek, multimedia performances, storytelling, spoken word, masterclasses, lezingen en debatten.

Het multidisciplinaire festival biedt bezoekers de kans om op een andere manier naar de toekomst te kijken – in de breedste zin van het woord. Zo word je uitgedaagd en geïnspireerd om na te denken over andere toekomstbeelden door performances, voordrachten en de vertoning van bijzondere – uiteraard science fiction – films. Het platform gebruikt science fiction niet alleen om te reflecteren op de toekomst, maar ook als een tool of empowerment; ik ben benieuwd hoe mijn gast, Amal Alhaag, curator muziek en performance, daarover denkt. Meer info? Check www.otherfutures.nl

Luister vrijdag 26 januari van 15.00 tot 16.00 uur naar De Kunst online via Salto StadsFM of via ether 103.3 / kabel 106.8!

Volgende Post

Vorige Post

Laat een reactie achter

© 2019 De Kunst

Thema door Anders Norén